Recreatie en vrije tijd

Rond de jaren 60 en 70 onstonden er in Kerkdriel meerdere vormen van recratie. Zo kwam er een grote camping, een zwembad en werd rolschaatsclub “de Kerrols” opgericht.

De foto

Klik op de vraagtekens voor meer informatie.

pointer
×

Water

Water is een vriend en vijand van Kerkdriel. Zo zijn er meerdere keren watersnoodrampen geweest in Kerkdriel waarvan de laatste in 1995 toen de gehele Bommelerwaard is geëvacueerd

Maar ook is water een belangrijke factor bij de recreatie. Zo hebben we hier sinds de jaren '80 verschillende jachthavens en is er lange tijd een zeilschool geweest. In de jaren '70 t/m '90 werden er op het water ook meerdere wedstrijden per jaar georganiseerd op het gebied van waterskiën en motorboodracen.

pointer
×

Strand

Rond de jaren 60 onstonden er in Kerkdriel meerdere vormen van recratie. Zo kwam er een grote camping (Den Bol) waar een strand was en naar alle liefde aan watersport kon worden gedaan. Hier kwamen, als het weer het toeliet, honderden mensen naartoe om te genieten van hun vrije dag en het mooie weer. Ook werden er bij de camping wedstijden gehouden voor waterskiën en motorbootracen.

De verandering van Kerkdriel gezien boven de Zandmeren door de jaren heen.

OUD VS NIEUW

bekijk hier hoe het vroeger was en nu is

Kerkdriel in Beeld is mede mogelijk gemaak door

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Met dank aan:

Trudy de Leeuw, Theo de Leeuw, Verhoeckx Paddenstoelen, Jeroen Verhoeckx Groente en Fruit, Banketbakkerij van Leeuwen, Boerderij van Kuijk, Theo van Wanrooi, Robert van Gent, Esther van Zonsbeek, Max van Zonsbeek, Olaf van Hoften, Rob Harmsen, Gert-Jan de Rouw, Gilbert van Herwaarden, Rien Bok, Loren Nine, Ton van Hooft, Jan-Hein de Vreede, Hilda van Gent

 

Figuranten:

Isa van Beurden, Abel van Beurden, Ton van Hooft, Rob Harmsen, Rembrandt Harmsen, Theo de Leeuw, Cees Schungel, Anne van Campenhout, Alex van Campenhout, Annette Holtappels, Carlijn van Erp, Sascha van der Kammen, Martin van den Broek, Gisela Verweij, Nollie de Leeuw, Gilbert van Herwaarden, Bert van Hooft, Bart de Leeuw, Esther van Zonsbeek, Max van Zonsbeek, Trudy de Leeuw, Marjan van Vonderen, Denise van Vonderen, Bert de Leeuw, Geerke Walters- van Kuijk, Dieke Walters, Tom Walters, Henny van Kooten, Erik van Hoften, Jan Hein de Vreede, Peter de Vries, Anita Sørensen, Geeske Wildeman en niet te vergeten hond Woezel!