Bestuur

De eerste vermelding van het dorp stamt uit 815/816 (‘Driela’). De naam bestaat uit twee woorden ‘drie’ en ‘lo’. Het eerste deel verwijst naar de drie woonkernen (Kerkdriel, Velddriel en Hoenzadriel) of een driesprong en het tweede deel van de naam naar een loofbos op een oeverwal.

De foto

Klik op de vraagtekens voor meer informatie.

pointer
×

Oude gemeentehuis

Het oude gemeentehuis dateert uit 1888 en staat op de lijst van het Cultureel Erfgoed. Het is ontworpen door Derk Semmelink. In zijn korte leven wist Semmelink ondanks zijn gebrek aan een gedegen opleiding een bijzonder grote reputatie in de architectuurwereld op te bouwen, zo getuigen zijn ontwerpen in vakbladen. Zijn vriend en collega J.J. Weve gaf zelfs te kennen dat "onder voor hem gunstiger ontwikkelingsvoorwaarden, [hij] vermoedelijk een der meest begaafde architecten van Nederland zou geworden zijn".

pointer
×

Henny van Kooten

Burgemeester van Maasdriel

pointer
×

Anita Sørensen

Wethouder Zorg & Welzijn, Cultuur en Onderwijs, Werk en Inkomen

pointer
×

Jan Hein de Vreede

Wethouder Financiën, Economische Zaken, Grondzaken, Verkeer & Vervoer, Recreatie & Toerisme

pointer
×

Peter de Vries

Wethouder Ruimtelijke Ordening, Bouwen & Wonen, Natuur & Landschap

pointer
×

Geeske Wildeman

Gemeentesecretaris/Directeur

pointer
×

Erik van Hoften

Wethouder Beheer Openbare Ruimte, Duurzaamheid, Maatschappelijk vastgoed

OUD VS NIEUW

bekijk hier hoe het vroeger was en nu is

Kerkdriel in Beeld is mede mogelijk gemaak door

Class aptent taciti sociosqu ad litora torquent per conubia nostra. Quisque a vehicula magna.

Met dank aan:

Trudy de Leeuw, Theo de Leeuw, Verhoeckx Paddenstoelen, Jeroen Verhoeckx Groente en Fruit, Banketbakkerij van Leeuwen, Boerderij van Kuijk, Theo van Wanrooi, Robert van Gent, Esther van Zonsbeek, Max van Zonsbeek, Olaf van Hoften, Rob Harmsen, Gert-Jan de Rouw, Gilbert van Herwaarden, Rien Bok, Loren Nine, Ton van Hooft, Jan-Hein de Vreede, Hilda van Gent

 

Figuranten:

Isa van Beurden, Abel van Beurden, Ton van Hooft, Rob Harmsen, Rembrandt Harmsen, Theo de Leeuw, Cees Schungel, Anne van Campenhout, Alex van Campenhout, Annette Holtappels, Carlijn van Erp, Sascha van der Kammen, Martin van den Broek, Gisela Verweij, Nollie de Leeuw, Gilbert van Herwaarden, Bert van Hooft, Bart de Leeuw, Esther van Zonsbeek, Max van Zonsbeek, Trudy de Leeuw, Marjan van Vonderen, Denise van Vonderen, Bert de Leeuw, Geerke Walters- van Kuijk, Dieke Walters, Tom Walters, Henny van Kooten, Erik van Hoften, Jan Hein de Vreede, Peter de Vries, Anita Sørensen, Geeske Wildeman en niet te vergeten hond Woezel!